Waarom relatietherapie?

Als je aan relatietherapie denkt, denk je meestal aan relatieproblemen. Toch zijn er ook stellen die verdieping willen in hun relatie of willen leren van het mislopen van eerdere relaties. Ieder mens is anders en dus is elke relatie anders. Relatietherapie is daardoor maatwerk. Met relatietherapie zijn veel relatieproblemen en zelfs heftige relatiecrises vaak oplosbaar, ook als dat nu onmogelijk lijkt. Ervaar zelf hoe jullie communicatie veilig en verbindend wordt en jullie elkaar echt gaan begrijpen. In verreweg de meeste gevallen willen stellen weer graag samen verder. 

Veel voorkomende problemen waarbij relatietherapie ingezet wordt:

 • blij zijn met de relatie en op zoek zijn naar verdere verdieping en versteviging
 • een nieuwe relatie na mislukte relatie(s). Jouw aandeel in de problematiek onder ogen zien en hiervan leren
 • het gevoel in een sleur terecht gekomen te zijn en weer passie willen ervaren
 • vreemdgaan van één of beide partners en willen onderzoeken of er nog toekomst samen is
 • niet meer of slecht communiceren
 • elkaar niet meer begrijpen
 • veranderingen in de omstandigheden waardoor de relatie is veranderd
 • afgewezen of niet gewaardeerd voelen
 • vaker ruzie hebben of een langlopend conflict willen oplossen
 • minder of geen intimiteit ervaren en dat willen veranderen
 • andere oorzaken waardoor de relatie onder druk staat

Weer graag samen verder?

Relatietherapie gaat niet over gelijk krijgen of een schuldige aanwijzen. Het gaat erom dat je allebei weer gelukkig wilt zijn in de relatie. En dan is begrip voor elkaar belangrijker dan gelijk krijgen. Wederzijds begrip is een voorwaarde voor vertrouwen, veiligheid en het voelen van verbinding wat de weg vrij maakt voor liefde en intimiteit. Inzicht in jullie onderlinge communicatie en het begrijpen van (het gedrag van) jezelf, de ander en de dynamiek tussen jullie beiden is daarvoor noodzakelijk.

Invulling en aannames zullen plaatsmaken voor nieuwe inzichten als je het echt goede gesprek met elkaar aangaat. Je relatie wordt zoals jullie dit beiden willen waarin jullie jezelf kunnen zijn en waar jullie je beiden prettig bij voelen. 

Geef je relatie dus een kans om door te starten. In het beste geval ben je nog lang gelukkig samen. In het slechtste geval gaan jullie respectvol uit elkaar met begrip van de situatie en ieders aandeel in het mislopen van de relatie. 

Relatietherapie starten?

Als jullie besluiten te starten met relatietherapie maken wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als we besluiten samen verder te gaan, is de eerste sessie aansluitend. Elk traject is maatwerk. Ik stem met jullie af wat er bij jullie speelt en wat er nodig is. Het is belangrijk dat jullie zoveel mogelijk met elkaar praten in plaats van met mij. Mocht dat in het begin niet mogelijk zijn dan doen we het anders. We komen snel tot de kern en jullie hebben gelijk na de eerste sessie handvatten om samen aan de slag te gaan.  

Mijn brede opleiding maakt het mogelijk om op verschillende manieren te werken. Mijn opleiding bij Imago Relaties Nederland zorgt er onder meer voor dat jullie samen leren praten over dingen die er echt toe doen, op een manier die veilig, ondersteunend en positief is. Jij en je partner leren om zelf aan de relatie te werken om er zo achter te komen wat er echt aan de hand is voor je partner en voor jou. Daarmee ga je begrijpen en voelen hoe de dingen in het heden een diepe emotionele band hebben met hun verleden.

 Vul het contactformulier hieronder in of bel 06-22907659 voor direct contact. 

Bij een heel grote crisis kwamen we bij Esther. Eigenlijk waren we er al vanuit gegaan dat onze relatie niet meer te redden viel. Voor onze kinderen “moesten” we nog één poging wagen. Na de eerste intense sessie was het al rustiger tussen ons. Uiteindelijk heeft deze crisis ons veel dichter bij elkaar gebracht.

Kate en Henk

Contactpagina