Over Sterk-t

Ik ben Esther Sijberden. Als kind van ondernemers is efficiency, steun geven, flink zijn, doelen bereiken, hard werken, altijd beschikbaar zijn en jezelf wegcijferen, mij met de paplepel ingegoten. Kortom: anderen vooruit helpen. Niet zo gek dus dat ik heel snel in management functies werd aangesteld. Dat heeft me veel en ver gebracht maar ook veel gekost. Ik moest nog leren dat je pas echt sterk bent als je ook je zwaktes weet en kunt tonen. En natuurlijk je eigen grenzen kent en kunt bewaken.

Esther Sijberden

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het managen van allerlei crisissituaties in kleine en grote organisaties (MKB, familiebedrijven, Achmea, de Gemeente Arnhem, Nederlandse Spoorwegen, uitvaartorganisaties als DELA, de Belastingdienst, etc). Ik was met enorme passie betrokken bij fusies en overnames met muitende teams, reorganisaties, het efficiënt laten werken van bedrijfsonderdelen tot het onderzoeken en verbeteren van ziekteverzuimcijfers. Altijd op zoek naar de achtergrond van de symptomen zowel in de organisatie als bij de mensen. Immers, veel organisaties pakken het symptoom aan waarbij de oorzaak van het probleem vaak niet in zicht komt. Het gevolg is vaak dat de ene wijziging nog niet is ingevoerd of de volgende al in de maak is of zelfs al wordt aangekondigd. Vaak met als enige resultaat dat er een negatieve spiraal ontstaat met veel onrust.

Jaren geleden kreeg ik een baan aangeboden met daarbij de verplichting te gaan werken met een coach. Toen leerde ik over de oorzaken achter mijn eigen gedrag en gebruikte deze kennis niet alleen voor mezelf maar ook met plezier en succes bij andere leidinggevenden, collega’s en teamleden. Ik werd steeds enthousiaster. Na het volgen van een coachopleiding ben ik vijf jaar lang verder geschoold in o.a. Systemisch Werken, Neuro Linguistisch Programmeren, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Hooggevoeligheid en IEMT. Vervolgens deed ik een opleiding om organisaties te begeleiden in hun ontwikkeling. Meer en andere theoretische onderbouwing dus van wat ik al jaren deed. Om nog sneller tot de kern te komen, kan ik systemisch werk en organisatieopstellingen inzetten. In mijn aanpak is de focus op mens en organisatie in balans. Ik maak geen dikke rapporten maar geef praktische input en begeleiding waarmee je gelijk aan de slag kunt. Ik help je de beste versie van jezelf te worden. Daar word je leuker, blijer en gelukkiger van.

Ik haal mijn passie uit de momenten dat ik bij anderen (of mezelf) zie dat de mist optrekt, de ogen weer gaan schitteren en ik de energie weer zie en voel stromen. Als managers, medewerkers en organisaties weer of verder tot groei en bloei komen. Daarvoor doe ik het!

Vul het contactformulier hieronder in of bel 06-22907659 voor direct contact.