Organisatie­coaching & advies helpt bij organisatie­ontwikkeling

Loopt het in jouw organisatie niet zoals je wilt? Is de energie er uit of lukt het niet om de samenwerking gestroomlijnd te krijgen? Is de sfeer niet optimaal na een grote verandering zoals een fusie of een reorganisatie? Of wil je begeleiding bij zo’n verandering? Is het ziekteverzuim te hoog of lopen bepaalde processen niet zoals je wilt? Ik kan je helpen om het op orde te krijgen en de organisatie weer vlot te trekken, waardoor het weer gaat stromen. Zo’n organisatie geeft positieve energie aan medewerkers, management èn de klanten. Van zo’n organisatie wil je deel uitmaken omdat je je er thuis voelt. Dat merken de klanten ook.

Organisatiecoaching & advies is een combinatie die werkt. Ik begeleid het management in de gewenste verandering zodat die effectief is voor jou en je organisatie. De adviezen die ik geef komen voort uit mijn managementervaring en gedegen opleidingen. Zo is de aanpak transparant, succesvol en duurzaam. De combinatie van coaching en advies zorgt voor maatwerk. En het zorgt er ook voor dat ik mezelf weer overbodig maak. Dat je organisatie geleerd heeft van de interventies en het verder weer zelf kan.

Organisatiecoaching & advies richt zich op de organisatie als geheel of onderdelen ervan. Bedrijfscultuur, communicatie en de kracht van samenwerking zijn belangrijke factoren in het succes van een organisatie. Een organisatiecoach brengt met het management en de medewerkers de huidige situatie en het beoogde doel in beeld. Vervolgens wordt duidelijk wie welke rol heeft om dat doel te verwezenlijken. Waar nodig worden medewerkers, teams en managers gecoacht om hun rol of positie nadrukkelijker te kunnen innemen. Een verandering staat zelden op zich zelf. Er worden horizontale en verticale verbanden gelegd. Op die manier komt duurzame verandering tot stand binnen de gehele organisatie waarin ieders potentieel te benutten is. In mijn sessies maak ik o.a. gebruik van Systemisch Werken, NLP, TA en IEMT.

Veel voorkomende problemen waarbij organisatiecoaching ondersteunt

Er zijn veel redenen te bedenken om een Organisatiecoach te raadplegen, bijvoorbeeld bij:

 • grote veranderingen die binnenkort staan te gebeuren
 • een suboptimale werksfeer of gedoe met medewerkers
 • stress en/of burn-out bij medewerkers, managers
 • verbetering van processen en procedures
 • integratie van culturen na een fusie of een bedrijfsovername
 • ontevreden medewerkers en klanten
 • hoog ziekteverzuim en/of personeelsverloop
 • impasses in besluitvorming waar een buitenstaander objectief bij kan meekijken
 • weer in de “flow” te komen na veranderingen
 • begeleiding voor, tijdens of na fusies of reorganisaties
 • zaken anders te organiseren door de groei of krimp van de onderneming

Met organisatiecoaching het gewenste resultaat

De prestaties van de organisatie zijn van binnenuit verbeterd. De uitdagingen van de organisatie staan centraal en zijn verbonden met alle relevante schakels. Zo is er een oplossing op maat die gedragen wordt door managers en medewerkers.

Het zelflerend vermogen van de organisatie is toegenomen. Nieuwe ideeën vinden gehoor en mensen herkennen weerstanden die het leren en samenwerken in de weg staan. Zij hebben geleerd dit ook te benoemen en samen aan te pakken. Het wordt een organisatie waar de positieve energie weer stroomt. Waar het goed toeven is voor management, medewerkers en de klanten. Of het nu een profit of een non-profit organisatie betreft.

Organisatiecoaching starten?

Organisatiecoaching helpt jouw organisatie verder. Wil je een coachingtraject starten of wil je meer informatie? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan waarin we kunnen ontdekken of ik de juiste organisatiecoach voor je ben. Dit kan telefonisch, met beeldbellen, bij jou op kantoor of bij mij in de praktijk waar fysiek afstand houden geen enkel probleem is.

Vul het contactformulier hieronder in of bel 06-22907659 voor direct contact.