Sijberden_Sterk-t_Trauma_therapie.

Een IEMT therapeut helpt je bij het verwerken van vervelende gevoelens

Met IEMT werk je aan het loslaten van herinneringen die nare emoties en gevoelens, stress of angsten veroorzaken. Bijvoorbeeld als je pijn in je buik krijgt (of erger) bij sommige herinneringen of als er iets staat te gebeuren. Voel hoe je leven lichter wordt als je daarvan bevrijd bent. Dat herinneringen gewoon herinneringen zijn zonder (zware) belasting van nare emoties. IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is een methodiek die door middel van oogbewegingen nare emoties, angsten en depressieve gevoelens kan neutraliseren.

Krijg je stress als je denkt aan een gebeurtenis in de toekomst zoals bijvoorbeeld examen doen, spreken in het openbaar of andere gebeurtenissen? Heb je last van faalangst, paniekaanvallen, fobieën, voel je je onzeker of heb je depressieve gevoelens? Dan is IEMT coaching iets voor jou!

IEMT therapie is onder andere geschikt voor:

  • stressreductie
  • preventie en behandeling van burn-out
  • angsten (bijvoorbeeld spreken in het openbaar, hoogtevrees, angst voor slangen, spinnen, etc.)
  • misofonie (woede- of haatgevoelens bij bepaalde geluiden)
  • depressies
  • traumabehandelingen
  • PTSS
  • persoonlijke groei

Bij IEMT therapie komen meerdere herinneringen met hetzelfde gevoel in één sessie aan bod. Dat betekent dat er in de regel al na één sessie verbetering en verlichting wordt opgemerkt en vaak op meerdere vlakken tegelijk.

Wat is het verschil tussen EMDR therapie en IEMT coaching?

Ik krijg vaak de vraag wat het verschil is tussen IEMT en EMDR en of het zin heeft om IEMT coaching te gaan doen als je al EMDR hebt gehad. EMDR en IEMT zijn heel verschillend. Zoals ontdekker van IEMT coaching, Andrew T. Austin het (vrij vertaald) zegt: voetbal en handbal zijn ook niet hetzelfde behalve dan dat het om een bal draait. Zo is EMDR en IEMT ook niet hetzelfde behalve dat het beide om oogbewegingen kan draaien.

IEMT en EMDR zijn beide methodieken waar met oogbewegingen een verandering gerealiseerd wordt. Er is veel onderzoek gedaan naar de behandeling van trauma’s door middel van oogbewegingen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het werkt. Door het bewegen van de ogen en een aantal steeds terugkerende vragen maken de hersenen nieuwe verbindingen aan waardoor de traumatische gebeurtenis zijn plek krijgt in het verleden en het denken aan deze gebeurtenis (veel) minder of geen emoties of stress meer oproept.

Als je na EMDR therapie nog klachten hebt, kan het zeer zinvol zijn om verder te gaan met IEMT coaching.

 

“Ik kwam bij Esther omdat ik niet lekker in mijn vel zat: een stukgelopen relatie, een moeizame studie in het buitenland, hoge stresslevels, angst om te falen, de algehele corona malaise. Kortom: het gevoel geen grip te hebben op mijn leven. Door met Esther in gesprek te gaan, heb ik nieuwe inzichten gekregen. Zoals hoe een nare seksuele ervaring mij in zijn greep hield en mij (extra) onzeker maakte. Esther heeft d.m.v. IEMT mij laten inzien dat ‘schaamte-‘ en ‘schuldgevoel’, patronen zijn die terugkeren doordat herinneringen zich aan elkaar koppelen en daardoor ook heel zwaar worden. En mij dus nog onzekerder maken. Na één sessie met IEMT voelde ik mij veel lichter en heb ik direct een betere nachtrust gehad. Tijdens de tweede sessie zijn we ingegaan op andere herinneringen, alsof die ene al naar de achtergrond was geslopen. Dat heeft mij positief verbaasd omdat ik er zo lang mee rondliep. Ik voel mij beter in staat stress te reduceren en te relaxen.

Bregje (26 jaar)

IEMT Coaching

Bij IEMT coaching hoef je de herinnering niet opnieuw te beleven. Je denkt aan de herinnering zonder erover te hoeven praten (mag natuurlijk wel) en ik begeleid je in het maken van de juiste oogbewegingen. Bij IEMT nemen we andere nare herinneringen met ditzelfde gevoel gelijk mee. Ik begeleid je steeds terug naar de eerste keer van dat nare gevoel waarin we steeds testen in hoeverre het nare gevoel afneemt. Door op deze manier te werken biedt IEMT coaching doelgericht resultaat waardoor al na één of enkele sessies jouw nare herinnering geneutraliseerd is.

IEMT voor iedereen?

Als je interesse hebt in IEMT neem dan vrijblijvend contact op om te bespreken of IEMT bij jou past. Er wordt altijd een gratis kennismakingsoefening gedaan om te ervaren of het iets voor jou is. Meer lezen? Lees dan mijn blog.

Op zoek naar een IEMT coach?

Zoek je een coach die jou met behulp van IEMT helpt met het verwerken en loslaten van herinneringen of nare emoties die bij jou stress of angst veroorzaken? Als gespecialiseerd IEMT coach help ik je graag verder.
Als je wilt, kan IEMT ook onderdeel zijn van personal of management coaching trajecten.

Vul het contactformulier hieronder in of bel 06-22907659 voor direct contact.

Contactpagina

Hulp bij traumaverwerking