IEMT therapie, nooit meer problemen?

IEMT therapie kan je leven lichter maken. Je zult het verschil merken. Je gaat je vrijer en lichter voelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen buikpijn meer als je aan vroegere gebeurtenissen denkt of bij het denken aan situaties in de toekomst.

Wat is IEMT?

IEMT is een afkorting van Integral Eye Movement Therapy. Kortgezegd: door het maken van specifieke oogbewegingen:

 • worden steeds terugkerende vervelende emoties en gevoelens geneutraliseerd,
 • krijg je minder stress,
 • kun je ingrijpende levenservaringen van bijvoorbeeld verlies en trauma’s verwerken.

IEMT therapie is ook toe te passen bij behandeling van angsten, depressies en PTSS.

Voorbeelden waarbij IEMT helpt?

 • Verwerken van nare herinneringen
 • Angst voor spreken in het openbaar
 • Angst voor de tandarts
 • Angst om te rijden na bijvoorbeeld een ongeval
 • Vliegangst
 • Depressies
 • Burn-out preventie
 • Burn-out
 • Schuldgevoelens
 • Te groot verantwoordelijkheidsgevoel

Waarom gebruikt IEMT therapie oogbewegingen?

Bij intense ervaringen maakt je brein een koppeling van die ervaring met het gevoel van dat moment. Bij vergelijkbare ervaringen komen elke keer automatisch diezelfde vervelende gevoelens weer boven terwijl dat rationeel gezien, in deze omstandigheden helemaal niet hoeft. Je brein laat je steeds het oude gevoel voelen van toen. Door een patroon van oogbewegingen te maken door middel van IEMT therapie, leert het brein om breder te kijken en de herinnering te laten vervagen en te ontdoen van de emotionele lading. Na de IEMT sessie zal je bij het denken aan deze nare gebeurtenis veel minder of geen nare emoties meer ervaren.

Hoe weet je dat IEMT therapie werkt?

Bij IEMT therapie gaan we aan het werk met oogbewegingen. Het is  wetenschappelijk bewezen dat het werken met oogbewegingen effectief is bij de behandeling van trauma’s. Uniek is dat jij als cliënt niets over je ervaring hoeft te vertellen. Het mag wel. Ook hoef je de vervelende ervaring niet helemaal opnieuw te beleven. Ik vraag je onder andere naar de herinnering, waar je deze herinnering in je lichaam voelt en naar eerdere herinneringen met dit gevoel. Als je de antwoorden op deze vragen niet wil geven, is een knikje als bevestiging dat je het antwoord weet voldoende voor mij om je kort oogbewegingen te laten maken volgens een bepaald patroon. Daarna testen we wat het resultaat van deze oogbewegingen is en herhalen we zo nodig de procedure. Zo weet je tijdens het IEMTen dat het werkt. Bovendien krijgt je eerst een gratis kennismakingsoefening met IEMT en bepaal je zelf of je verder wilt met de IEMT therapie.

Wat voel je na een IEMT therapie sessie

Het is heel verschillend hoe mensen zich na een IEMT therapie sessie voelen. Meestal ontspannen of een beetje moe. Bij het loslaten van heel heftige emoties zoals bij PTSS kan het zijn dat je je vervelend voelt. Je kunt zowel fysiek als mentaal merken wat je al die tijd hebt meegedragen. In feite moet je wennen aan een leven zonder de zware last van bepaalde herinneringen. Hiermee laat ik je niet alleen. Ik help je bij het resetten. Als IEMT coach help ik je graag.

Welke impact kan IEMT therapie op je leven hebben?

De nare herinnering wordt vager dankzij IEMT therapie en krijgt een andere plek. Je kunt met meer afstand naar de herinnering kijken. Zonder de nare emoties. Bij gebeurtenissen in het heden word je niet automatisch aan die vroegere gebeurtenis herinnerd.

Het beste kan ik dat uitleggen met een voorbeeld:

Lianne heeft een nare relatie achter de rug. Zij kon in de ogen van haar man niets goed doen. Ze werd gekleineerd en kort gehouden. Zij deed alles om zijn boosheid te vermijden. Zij begon te geloven dat het ook echt aan haar lag als hij boos werd. Ook toen er kinderen kwamen, voelde zij zich schuldig als zij stoute dingen deden. Zij wrong zich in alle bochten om haar man maar niet boos te laten worden. Zo leefde zij jarenlang in angst en was er weinig plezier en weinig vrijheid. Toen zij na jaren met heel veel moeite gescheiden was, werd zij depressief. Zij was angstig om de deur uit te gaan, om beslissingen te nemen, om ergens op af te stappen en zij was als de dood om haar ex-man tegen te komen. Hierdoor beperkte ze zichzelf enorm. Zij werd steeds banger. Ze ontwikkelde angst voor alle auto’s die op die van haar man leken en later was zij ook bang voor auto’s die van haar ex zouden kunnen zijn omdat hij die mooi zou vinden. Zo werd zij banger en banger en sloot zij zichzelf op. Bij onze IEMT sessies pelden we deze angsten steeds meer af tot reële proporties. Na een aantal sessies kreeg zij haar zelfvertrouwen steeds meer terug, kon ze langzaamaan weer geluk en vrijheid ervaren in haar leven.

Hoeveel IEMT therapie behandelingen heb je nodig?

Bij een losstaande herinnering kun je na een enkele sessie klaar zijn. Vaak zijn herinneringen en emoties aan verschillende diepere lagen gekoppeld. Dat kun je van te voren niet weten. Als je de eerste herinneringen hebt geneutraliseerd, kunnen andere tot nu toe onderdrukte herinneringen bovenkomen.

Wil je meer informatie over IEMT therapie of een gratis kennismaking?

Neem dan contact met me op dan maken we een afspraak om te ervaren wat IEMT therapie voor jou kan doen. Of kijk op: iemt-training.nl/blog